Assetjament policíac al #NoPaguem a l’Eixample

L’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample (ADSE) s’ha sumat a la jornada reivindicativa engegada per #NoPaguem amb una acció que pretenia ser una mica diferent i, sobretot, donar molta visibilitat a la campanya. L’assemblea havia organitza’t un enCOLA’T, una acció que consistia en fer servir els busos de línia per difondre el missatge i convidar tothom a adherir-se a la desobediència. Com afirmava l’ADSE al seu comunicat, “el bus haurà de fer el seu recorregut transportant el missatge per tota la ciutat”.

Cap a les 8.30 h del matí, les companyes de l’assemblea hem fet el primer enCOLA’T al carrer de Mallorca. Un grup de tres o quatre persones s’ha posat davant un dels busos que feia el seu recorregut mentre una companya hi pujava amb el megàfon per explicar els motius de l’acció i les reivindicacions de la campanya: “No volem que el nostre bitllet serveixi per pagar el malbaratament dels polítics i la cúpula directiva de TMB. No volem que ens robin per pagar el deute als bancs. Volem un servei de transport públic assequible per a tothom i que estigui al servei de les classes populars”. Al mateix temps, un grup es dedicava a emplenar el lateral i la part de darrere del vehicle amb nombrosos cartells de la campanya #NoPaguem. El mateix procediment s’ha repetit amb diversos busos.

A continuació, hem anat fins al carrer de València, on hem fet uns quants enCOLA’Ts més. Tot just quan ens disposàvem a marxar, però, han començat a aparèixer mossos d’esquadra en moto que ens han retingut i ens han impedit marxar. Han anat apareixent agents progressivament, fins al punt que ens han superat en número: per a les nou persones que hi quedàvem, s’han personat dotze mossos. L’actuació policial ha estat clarament política i amb l’objectiu de reprimir la protesta i la insubmissió. Això es fa evident no només per la desproporció de l’actuació policial contra un acte d’aquestes característiques (potser les forces repressives no tenen casos més importants per atendre), sinó també per l’actitud criminalitzadora dels agents, que sense cap tipus de prova ens han obligat a identificar-nos i ens han registrat a totes les persones que hi érem, i fins i tot a alguna persona que passava pel carrer i que ha hagut de patir la brutalitat policíaca només pel fet de passar per allà.

Tot i que l’incident no ha anat més enllà de les identificacions i una multa a una companya, segons l’agent que l’hi ha posat, per “desobediència”, des de l’ADSE han denunciat el caràcter polític i repressiu de l’actuació policial. Això no obstant, l’assetjament d’aquest tipus no posarà fi a la protesta ni a la desobediència, que es mantindran fermes i constants en la defensa dels drets socials legítims, malgrat la repressió.

 

Fotos

L’enCOLAt convocat per l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample (@ADSEixample). Les línies de bus que s’han vist afectades són la 34, 43 i 44

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Eixample2

BB7Iql6CAAASeSY

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s