El Clot – Camp de l’Arpa i el Poblenou diem: #NOPAGUEM

Els barris del Poblenou i el Clot – Camp de l’Arpa han estat testimonis de les activistes en defensa d’un transport públic al servei del conjunt de treballadors i treballadores i en contra d’aquest robatori social que estem patint. Ambdós barris també han volgut posicionar-se i denunciar la situació de persecució que viuen les treballadores migrades a Barcelona, essent desallotjades dels espais on viuen especialment al barri del Poblenou, però també en el conjunt del districte de Sant Martí. El tancament dels anomenats Centres d’Internament per Estrangers (CIE) també ha estat motiu de denúncia.

Al Clot – Camp de l’arpa, una vintena de veïns i veïnes s’han concentrat a la plaça del mercat a les 8h del matí per dirigir-se a la parada de metro L1 que hi ha al C/València amb Av/Meridiana. Un cop al vestíbul s’han obert i precintat les portes, s’han desplegat pancartes i cartells i s’ha començat a cridar consignes en contra de la pujada de preus, en contra el deute il·legítim i pel tancament dels CIEs. En el transcurs de l’acció, d’uns 25 minuts de duració, les activistes parlaven amb les veïnes que entraven al metro i els lliuraven fulls volants explicatius. En finalitzar, el recompte de persones que havien entrat sense validar el bitllet era d’unes 250 persones.

A les 19h, al barri del Poblenou, una trentena de veïns i veïnes són les que durant 30 minuts han bloquejat les portes per denunciar l’augment de tarifes i assenyalar a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, com a màxim responsable d’aquest ofec cap a les classes populars i treballadores. En el transcurs de l’acció hi ha hagut presència de dos agents uniformats de la Guàrdia Urbana i de quatre agents de paisà. Unes 150 persones han passat les portes sense pagar.

Les accions s’emmarquen en una dia d’accions descentralitzades promogudes per la plataforma @NoPaguem. Recordem que el proper dissabte 9 de febrer a les 11h a la Casa Groga hi haurà una nova assemblea oberta.

#NoPaguem perquè #NoDevem!

#TanquemElsCIEs

1

7 9 6 5 8 2 3 4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s