Valoració de la jornada d’accions de desobediència descentralitzada del 31 de gener

cartell_logos

Per ahir, 31 de gener, des de la plataforma No Paguem vam convocar una jornada d’accions de desobediència descentralitzada que pretenien facilitar a les usuàries del transport públic colar-se i evitar així pagar els preus abusius i reivindicar un transport públic al servei de les classes populars.

Alhora, amb les accions preteníem denunciar les retallades en tots els sectors i els repagaments que se’ns estan imposant augmentant l’explotació i l’empobriment de les classes populars i solidaritzar-nos amb diversos casos, com amb el CSA Can Vies o demanant la readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB.

La jornada ha estat un èxit i ha comptat amb més de 10 accions descentralitzades a diversos  punts Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu, Eixample, Sant Pau, Llucmajor, Virrei Amat, Sants, Fabra i Puig, Poblenou i Fort Pienc, entre altres. Accions que han generat espais d’entrada gratuïta al metro per on han passat almenys 5000 usuàries de forma directa però que haurien permès colar-se a la xarxa de metro sense conseqüències a un nombre indeterminat d’usuàries que han al·legat no haver pogut pagar en alguna de les estacions.

La jornada no obstant també ens ha deixat la trista actuació dels Mossos d’Esquadra que han identificat a desenes d’activistes i n’haurien multat almenys un per desobediència. Avui hem fet un pas endavant que ha estat respost per l’alcalde Xavier Tries i el nou conseller d’interior Ramon Espadaler amb repressió intentant frenar aquesta onada de protestes que s’està multiplicant i disseminant arreu de l’Àrea Metropolitana.

Davant els seus intents de frenar la lluita, fem una crida a multiplicar-la i intensificar-la, promovent accions de desobediència des de tots els punts per forçar un transport públic a preus populars. El transport públic és un dret fonamental del conjunt de treballadors i treballadores  i hem  de frenar  aquest nou procés d’espoli que estem patint,  un robatori social en tota regla, així doncs no pararem fins a aconseguir-lo!

I anem més enllà, en un moment en que ens volen fer creure que els i les treballadores som els responsables de la situació, els responem que el deute no es nostre i no el pagarem, així doncs volem fer una crida a estendre la desobediència als diversos serveis públics que estan essent robats, esquarterats i privatitzats, com les aigües, la sanitat, l’educació i una llarga llista tan sols per a que uns quants puguin continuar enriquint-se i saquejant-nos.

Nosaltres no devem, i no pagarem la seva corrupció, les seves privatitzacions, la seva especulació, els seus bancs, els seus sobresous i els seus sobres. No paguem!

Fem una crida a participar a l’Assemblea Oberta de NoPaguem el proper dissabte 9 de Febrer a les 11h del matí a la Casa Groga (carrer Ali Bei 120) per a continuar planificant mobilitzacions i jornades de lluita.

NO DEVEM, NO PAGUEM!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s