Manifest i fotos del #NoPaguem feminista

BEtn-szCIAE3UDv.jpg:largeManifest

El preu del transport públic és abusiu i converteix un dret de totes – la mobilitat – en un ben privatiu només accessible per a alguns. Ens fan creure que per tenir un transport públic i de qualitat cal apujar el preu del bitllet, però sabem que hi ha una sobrecàrrega de gestors i empreses privades amb finançaments públics que no han sofert retallades ni de sous, ni d’alts càrrecs (a Barcelona, per cada 5 autobusos hi ha un directiu!).

Els preus del transport afecten especialment a les dones, principals usuàries del transport públic: mentre els homes realitzen gairebé la meitat dels seus desplaçaments en transport privat, les dones realitzem menys d’un 30% dels nostres desplaçaments en vehicle privat: traslladant-nos d’un lloc a un altre a peu, amb bici, en bus, amb metro, amb tramvia o amb tren.

D’altra banda, denunciem un sistema de transport únicament al servei del treball considerat productiu, amb freqüències de pas adaptades a les hores punta d’entrada i sortida de treballs en l’economia formal. No obstant això, segons l’última enquesta de mobilitat, entre setmana els trasllats per motius laborals suposen només el 17% de tots els trasllats, mentre que altres usos, com són estudis, acompanyament de persones o compres, suposen el 22% de tots els desplaçaments en transport públic.

Altres exemples d’una xarxa de transport no adaptada a les necessitats de totes són la supressió de línies de bus del barri o el nou traçat en línies horitzontals i verticals de la xarxa d’autobusos de Barcelona: pensada per a persones que realitzen trajectes llargs, d’una punta a una altra de la ciutat, però no per a aquelles que es mouen en un radi més petit i de forma circular: gent gran, dones amb càrregues familiars, etc.

Per tot això dones, lesbianes i trans estem avui aquí per exigir un transport públic al servei de totes i per ndenunciar uns preus abusius i privatius, deixant ben clar que NO ESTEM DISPOSADES A PAGAR-LOS!!

A CASA, AL CARRER, AL METRO: DESOBEDIÈNCIA FEMINISTA

BExGrFrCEAA8RVk.jpg:largeFotos de l’acció, que al final es va fer a la parada de metro de St. Antoni: http://www.flickr.com/photos/barbarabora/sets/72157632938321646/show/

 

 

 

 

 

Video de la colada al metro:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s