Jornada en defensa del ferrocarril públic, social i de qualitat

azagra3Serà el el 17 de maig a l’Estació de Barcelona Sants.

Concentracions a les 13 i a les 18h. Des de les 7 del matí fins a les 19h repartiment de propaganda i recollida de signatures.

Les seccions sindicals del Sector Federal Ferroviari de la CGT a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona convoquen una jornada en defensa del ferrocarril públic, social i de qualitat el divendres 17 de maig, amb dues concentracions a l’Estació de Barcelona Sants, a les 13 i les 18h.

Des de les 7 del matí fins a les 19h es farà un repartiment de propaganda, es recolliran signatures (full de recollida en document adjunt) i es farà una roda de premsa a les 12h del migdia.

CGT denuncia la fragmentació, liberalització i privatització del servei públic ferroviari i l’eliminació de trens.

CGT denuncia la destrucció d’ocupació en el ferrocarril i la precarització dels treballadors de contrates i serveis auxiliars.

CGT denuncia la precarietat i el pèssim estat d’algunes infraestructures a Catalunya (i això que són noves).

CGT es concentrarà a l’Estació de Barcelona Sants en defensa del sistema públic ferroviari, propietat de la ciutadania, i en protesta per les mesures que el govern ha pres per a desmantellar-lo i fragmentant-lo per a després posar-lo a la venda.

foto 1

Aquestes mesures es concreten a liberalitzar el sistema ferroviari, a partir del 31 de juliol, començant pels trens turístics. Queda oberta la possibilitat de liberalitzar i privatitzar els trens de Rodalia i Regionals, així com els corredors de llarg recorregut, tot això en funció de les decisions que es prenguin en el consell de ministres de cada divendres.

El 31 de juliol, Renfe es dividirà en quatre societats mercantils i Adif (el propietari de la infraestructura) en dues empreses. A partir de maig Renfe començarà a suprimir trens, materialitzant-se la totalitat de reducció de serveis al setembre i reduint-se un total de 45.000 trens a l’any en el conjunt de l’estat espanyol. Tal mesura afectarà a Catalunya en aquells trens que surten del seu territori. Falta conèixer si la Generalitat canviarà les obligacions de servei públic (OSP) dels trens que circulen pel seu territori, sobre els quals té competències.

CGT denuncia el cost social i econòmic que aquestes mesures tindran per a la ciutadania, doncs les experiències de privatització ferroviària sempre acaben afectant a la butxaca de la ciutadania, a la qualitat del servei, a la seguretat a l’ocupació i a les condicions de treball, ja sigui de les empreses públiques o de les contractes i serveis auxiliars que actualment sofrixen una nova agressió.

NO A LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS FERROVIARIS

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL, SEGUR I DE QUALITAT

DONEM SUPORT AL SFF-CGT EL DIVENDRES 17 DE MAIG AMB LA NOSTRA PRESÈNCIA EN QUALSEVOL DE LES CONCENTRACIONS I EN ELS REPARTIMENTS DE PROPAGANDA.

Sector Ferroviari de la CGT (SFF-CGT)

Notícia treta del web de la CGT Catalunya: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9087   

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s