#NoPaguem obre les portes durant una hora al vestíbul de Plaça Catalunya

Centenars de persones han utilitzat gratuïtament el metro en una acció promoguda per una cinquantena d’activistes i simpatitzants

Segona acció de #NoPaguem i segon èxit. Aquest cop, a més, l’èxit ha estat rotund i eminentment pràctic: en fer-se l’acció al vestíbul de Pl. Catalunya, centenars de persones han pogut gaudir d’aquesta estona de ‘portes obertes’ promoguda per la plataforma. El lloc i l’hora triats no eren aleatoris: les 7 de la tarda d’un dia feiner -hora en què molta gent torna cap a casa-, a la Plaça Catalunya, una de les estacions més cèntriques i més utilitzades. Una cinquantena de persones, entre activistes i simpatitzants que havien vist la convocatòria a les xarxes socials, han participat activament de l’acció.

Aquesta és una acció senzilla de desobediència civil que ha consistit en obrir les portes -precintant-les amb cinta adhesiva- i fomentar que la gent passés sense pagar. A més, a banda i banda del vestíbul, diversa gent sostenia una pancarta o cartells explicant els motius de l’acció o denunciant l’elevadíssim sou i les dietes que cobra l’alcalde de Barcelona Xavier Trias. Els fulls volants han desaparegut en qüestió de minuts, i és que han estat centenars i centenars de persones les que, durant tota l’hora que ha durat l’acció, han passat per aquell punt. Algunes d’elles, fins i tot, mostraven el seu suport tot aplaudint l’acció, agraint-la a les activistes, fent-hi comentaris favorables o afegint-se als càntics de lemes. No debades, en cap moment s’ha deixat de cantar lemes com No devem, no paguemTransport públic a preus popularsNo és crisi, se’n diu capitalismeNo hi ha pa per tant de xoriço o també Readmissió Andreu de Cabo. El treballador acomiadat de TMB, de fet, feia acta de presència solidària a l’acció.

Diversos mitjans han cobert l’acció, mentre que la policia no ha fet acte de presència, tret d’una lleu aparició d’una parella de Mossos que han marxat sense intervenir, quan encara s’estava realitzant l’acció. A les 8 del vespre, les activistes han entrat al metro cridant consignes i mantenint els cartells alçats, alguns del quals han quedat enganxats a l’interior del túnel de transbordament. Allà s’han dispersat i s’ha donat per finalitzada l’acció, que no serà pas l’última.

Notícies publicades:

Btv Notícies: Nova acció contra l’encariment de tarifes al transport públic

L'Accent: Centenars de persones es neguen a pagar al Metro de Barcelona en una acció contra l'augment de preus

Europapress: Unas 50 personas se cuelan en el Metro de plaza Catalunya contra la subida del billete

LaVanguardia.com : Unas 50 personas se cuelan en el Metro de plaza Catalunya contra la subida del billete

AtlasAgencia: Contra la subida de precios

Llibertat.cat: Precinten l'accés al Metro en contra de la pujada dels transports públics a Bacelona

Que!: Unas 50 personas se cuelan en el Metro de plaza Catalunya contra la subida del billete


LaInformacion.com: Unas 50 personas se cuelan en el Metro de plaza Catalunya contra la subida del billete

1 thoughts on “#NoPaguem obre les portes durant una hora al vestíbul de Plaça Catalunya

  1. hoy unas 25 personas de la PAHV-Gramenet, nos hemos solidarizado con la campaña NO PAGUEM!, hemos entrado sin pagar en el Metro

Deixa un comentari